Gode citater – online citatordbog

Citater kan være sjove, inspirerende og lærerige og uanset hvilke type citat du leder efter så kan du her på siden finde en masse gode citater, nye som gamle, af kendt og ukendte. Gå på opdagelse i vores citatordbog og find dit nye yndlingscitat.

Der er blevet sagt rigtig mange citater gennem tiden, alle med et eller andet formål el. en eller anden baggrund. Der bliver også ved med at dukke nye citater op og du kan lave dit eget lige nu og her hvis du vil. Det er ikke sikkert det bliver et godt citat, men et citat kan i princippet være hvad som helst. Her på siden holder vi os til de velkendte citater der er blevet sagt med en mening og et formål, for det er dem der hænger ved generation efter generation.

Nogle af de bedste citater

Der er rigtig mange gode citater og det er svært at udvælge de bedste, men herunder har vi alligevel forsøgt. Et godt citat skal gerne have mening, være positivt el. opfordre til det, og så skal det være relaterbart.

Undren er begyndelsen til visdom

Sokrates

Sokrates er en af de helt store tænkere og dette er et af hans bedste citater. Lad dig for evigt undres, for det er det der bringer verden fremad. Læs flere citater af Sokrates.

Lige meget hvor sort livet er, er der altid lys i køleskabet.

Johnny Madsen

Johnny Madsen er et unikum og han siger rigtig mange sjove citater, og til tider grænseoverskridende. Dette er ikke et af de helt store citater, men det er så rigtigt. Husk på det næste gang du åbner køleskabet, for det er ikke alle der har et køleskab med mad i – har du? så er livet ikke så slemt. Læs flere Johnny Madsen citater.

Det har jeg aldrig prøvet før, så det klarer jeg helt sikkert!

Pippi Langstrømpe

Nogle gange bliver de bedste citater sagt af fiktive figurer og Pippi siger mange kloge og sjove citater. Dette er et af de bedste og en godt citat at huske på når man skal prøve noget nyt i livet. Læs flere citater af Pippi Langstrømpe.

Der findes en flig af galskab i al kærlighed – men også en smule fornuft i al galskab.

Friedrich Nietzsche

Friedrich Nietzsche er en filosof der har haft stor betydning for den moderne filosofi. Med dette citat gør han det meget klart at du ikke skal skamme dig over at være lidt crazy en gang imellem. Læs flere citater af Nietzsche.

Stil ikke imod at blive et succesfuldt menneske, men snarere et menneske med værdier.

Albert Einstein

Dette er et citat vi alle godt kunne bruge at høre en gang imellem, det er vigtigst at have gode værdier i livet og give dem videre til sine børn. Læs flere citater fra Albert Einstein.

Hvis du ikke kan lide vejret, så vent 5 minutter – og det vil skifte.

Mark Twain

Hvis der er noget vi er gode til i Danmark, så er det at brokke os over vejret. I stedet giv det 5 minutter – eller lav noget andet. Læs flere Mark Twain citater.

Den kreative proces er kendetegnet ved at man først kender spørgsmålet, når man har svaret.

Piet Hein

Venskab er den bedste gave du kan få.

Peter Plys

Man siger jo, at historien gentager sig. – Det vil jeg da ikke håbe!

Storm P

Du må ikke miste troen på menneskeheden. Mennesket er et hav; hvis nogle dråber er snavset, bliver havet ikke snavset.

Mahatma Ghandi