Synonymordbog

Synonymer er vigtige at kende og ikke mindst vigtige at bruge da det er det der er med til at holde vores sprog i udvikling og sætte flere nuancer på beskrivelser af ting, historier osv. Vi har lavet vores helt egen synonymordbog online gratis. Det betyder altså at du frit kan benytte den til at finde synonymer.

Find synonymer

Brug søgefeltet herunder til at finde synonymer for et specifikt ord. Vi har lavet synonymlister for mange ord, men ikke alle. Vi arbejder løbende på vores ordbog, bær derfor over med os hvis du ikke lige kan finde synonymer til det ord du søger.

De nyeste synonymer i vores synonymordbog

Du kan altid se de nyeste ordbogsopslag med synonymer vi har lavet herunder.

Hvad betyder et synonym?

Et synonym er et ord el. udtryk der har samme betydning som et andet ord el. udtryk. Synonymer er især brugbare til krydsordsopgaver, men det er også godt at kende en masse synonymer hvis man skriver en tekst, en bog el. en sang, da det giver et mere naturligt flow i teksten og er rarere at læse hvis der er mere sprogvariation.

Hvad er det modsatte af et synonym?

Det modsatte af et synonym hedder et antonym. Antonymer er ord der har den modsatte betydning af et ord, hvilket vil sige at antonymer er antonymet til synonym.

Vi har også en antonymordbog hvis du gerne vil finde ord med den modsatte betydning til specifikke ord. Den er ligesom vores synonymordbog helt gratis at bruge.

Hvordan finder man synonymer?

Du finder synonymer ved at bruge en synonymordbog. Her kan du vælge at bruge vores eller en af de mange andre synonymordbøger der findes online og i fysisk form, f.eks. har Politiken udgivet en stor synonymordbog der kan købe i boghandlere i hele landet og på nettet.

Hvis du står uden en synonymordbog og gerne selv vil finde frem til synonymer, så er det bare om at granske dit ordforråd. Du kan ikke finde et synonym for et ord, hvis ud ikke kender synonymet.