Land, by, pige, dreng leg

Kender du denne sjove ordleg? Den går ud på at kende en masse navne og ord og samtidig være hurtig til at skrive dem ned. Reglerne er simple og det er et sjovt spil for hele familien.

Det skal du bruge

  • Papir – et A4-papir til hver spiller.
  • Skriveredskab – en blyant el. kuglepen til hver spiller.
  • Minimum 2 deltagere. Legen er sjovest med 4-6 deltagere.

Reglerne

Reglerne er meget simple. Der er fire kategorier i den klassiske udgave af legen: land, by, pige og dreng. Har man lyst kan man tilføje flere kategorier el. ændre dem som man vil, sidst i artiklen giver vi forslag til hvad du ellers kan bruge af kategorier.

Alle laver en kolonne for hver kategori på sit papir, og skriver navnet på kategorien øverst i kolonnen.

Nu skal i vælge en spiller der skal sige alfabetet inden i hovedet i et tempo deltageren selv bestemmer, og en anden deltager skal sige stop på et tidspunkt. Når spilleren der siger alfabetet i hovedet til det sidste bogstav Å, starter deltageren bare forfra og bliver ved til der bliver sagt stop.

Det bogstav der bliver sagt stop ved, er det bogstav der bliver udgangspunktet for første runde i legen. Bogstavet skal siges højt ligeså snart der bliver sagt stop, og når bogstavet er sagt højt skal alle begynde at finde på et land, en by, en pige og en dreng der starter med det pågældende bogstav.

Når første spiller har udfyldt alle kategorier, siger vedkommende “færdig” og så slutter første runde af legen uanset om de andre spillere er blevet færdige el. ej. I kan beslutte hvor mange runder legen fortsætter inden i starter el. blive ved til i ikke gider mere.

Point

Der gives point alt efter hvor mange kategorier i hver runde man har udfyldt rigtigt, og der kan optjenes ekstra point hvis man har lavet en unik udfyldning i en kolonne, altså hvis man er den eneste der har skrevet det.

  • 5 point for rigtig udfyldning.
  • 10 point for rigtig og unik udfyldning.

Point tælles sammen efter hver runde, og alle runder lægges sammen til sidst i spillet.

Kategorier til land, by…

Her er nogle forslag til andre kategorier du kan have med i legen.

  • Dyr
  • Kendt

Skriv en kommentar