Skyde en hvid pind efter

Du har sikkert hørt nogle sige at du godt kan “skyde en hvid pind efter” noget. Det er der mange der bruger i hverdagen, da det har flere relevante betydninger. Her kan du læse om hvad det betyder og hvordan du kan bruge det, samt se variationer af ordsproget.

Variationer af ordsproget

Der findes mange måde at bruge ordsproget på, og der er også en version hvor man siger pil i stedet for pind, som er det oprindelige ordsprog.

  • Det kan du skyde en hvid pind efter
  • Skyd en hvid pind efter det
  • Skyde en hvid pil efter

Hvad betyder at skyde en hvis pind efter noget?

Ordsproget “at skyde en hvid pind efter noget” betyder at opgive noget, at indse at noget er umuligt, eller at give afkald på videre forsøg eller forfølgelse af en bestemt sag, mål eller plan. Udtrykket stammer fra en tidligere praksis, hvor en hvid pind eller markør blev brugt som et tegn på opgivelse eller for at indikere, at noget var blevet annulleret eller afsluttet.

I overført betydning anvendes udtrykket i situationer, hvor en person beslutter ikke at fortsætte med en handling, projekt eller bestræbelse, ofte fordi det er blevet vurderet som værende uopnåeligt, for risikabelt, eller fordi det ikke længere anses for at være værd at forfølge. Det kan også bruges i kontekster, hvor man accepterer et tab eller erkender, at man ikke kan opnå det ønskede resultat, og derfor stopper man med at investere yderligere tid, energi eller ressourcer i bestræbelsen.

Skriv en kommentar